Lukijat

lauantai 12. tammikuuta 2013

Roll like a stone girl, you should not stop

Jokin läikyttää sydäntäni. Mennessä ja tullessa.

Ihanat naiset Helsingissä tekivät lähdöstä numero 2. helpomman. Lensin Pariisiin tiistaina. Hard Rock Cafe -lounaan jälkeen käyn ankaraa tahtojen taistoa - palatako jo lentokentälle odottamaan jatkolentoa vai käyttääkö odotusaika kaupunkia ihaillen? Ankaran pohdinnan päätteeksi huomaan istuvani metrossa, aikaa lennon lähtöön on kaksi tuntia ja minä menen päinvastaiseen suuntaan vain nähdäkseni Eiffel-tornin. Jahkailuun, pähkäilyyn ja jossitteluun olen käyttnyt elämässäni energiaa yhden pienen tuulivoimalan verran ja nyt se saa loppua. Tavoite numero yksi tälle keväälle on opetella tekemään päätökset. Mitäpä jos sä pelkäät turhaan ja elämä tapahtuu sinä aikana.

Eiffel-torni oli jälleen upea, kyllä kannatti. Yhdessä junassa mies nyökkää iloisen Bounjourin ja aloittaa haitarinsoiton, toisessa junassa soi saksofoni. Eihän täällä voi olla hermona. Ennen kuin selviää että rautateillä on ollut onnettomuus, juuri sillä välillä joka vie, tai olisi vienyt minut Charles de Gaullen lentokentälle. Juna seisoo asemalla, kello käy eikä mitään tapahdu. Lopulta matka jatkuu toisella kulkupelillä ja minä teen varmaan uuden ennätyksen lentokoneeseen ehtimisessä. Boarding alkaa viiden minuutin päästä, minä etsin oikean terminaalin, juoksen läpi turvatarkastuksen (joka venyy ja paukkuu kun täti ihmettelee Helsinki-Vantaalta ostamaani tuliaisporonlihaa) ja sitten toiseen päähän terminaalia omalle portille. Ehdin!

Tämän kuvan vuoksi meinasin myöhästyä jatkolennolta.
Nyt olen sitten Saint-Etiennessä. Uusi asunto ja uusi kämppis ovat kivoja. Tavarat alkavat olla paikoillaan, vuokrasopimus allekirjoitettu ja ensimmäiset opiskelijabileet takana. Tästä se taas lähtee! Bileistä puheen ollen, tavoite numero kaksi on viettää aika urheillen ja ranskaa opiskellen, bileet jäävät nyt vähemmälle.

Koulun ja kurssien alku on vielä pieni mysteeri. Sen selvitän seuraavaksi. Arki alkakoon.

Portaat keittiöstä ullakkokämppääni.
Muita tavoitteita:


  1. Tutustun paremmin Lyoniin, Ranskan toiseksi tai kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin joka on ihan tuossa naapurissa.
  2. Käyn Marseillessa, tämän vuoden Euroopan kulttuuripääkaupungissa.
  3. Nyt sinne viinitilalle tämän kevään aikana!
  4. Tutustun paremmin suomalaisuuteen ja Suomen kulttuuriin, toisin sanoen parannan yleissivistystäni ja samalla vahvistan kansallista identiteettiäni.
  5. Selvitän, tai yritän selvittää mikä musta tulee isona. Keksin miten yhdistän nämä kaksi tutkintoa, mitä vaihtoehtoja mulla on työelämässä.
Huumoria Spar-marketissa. Valvontakamera muistuttaa; "Hymyile, sinua kuvataan."2 kommenttia:

  1. Tämä blogiteksti olkoon omistettu Jonille <3
    joka teki joululomastani täydellisen ja Suomesta lähdöstä kahta kauheamman :). Pusu ja halaus!

    VastaaPoista