Lukijat

maanantai 21. tammikuuta 2013

Ranskalainen teatteri ei tunne taukoja

Ensimmäinen viikko pari on sujunut leppoisasti. Carla ja minä ollaan käyty kolme kertaa leffassa (Les betes du sud sauvage, Anna Karenina, Le Prince presque charmant) ja kerran teatterissa (L'atelier volant). Anna Karenina oli ihan ehdoton suosikki, suosittelen kaikille romantikoille!

Kaikki tämä siis kielen opiskelun tähden, ja muilta, jo kotituneilta vaihtareilta jääneiden vapaalippujen ansiosta. Kiitos Saintépass! Samaiset vapaaliput veivät myös luistelemaan ja ai että mää tykkäsin!

Kurssivalinnat menee jokseenkin uusiksi. Osa mitä olen valinnut on vaihdettu joksikin ihan muuksi ja osaa ei järjestetäkään tänä vuonna. ESC Saint-Etienne elää melkoista muutoksen aikaa, kun loppuvuodesta varmistui fuusio Lyonin bisnes-koulun kanssa. Tai sitten tämä on vain tätä ranskalaista "joustavuutta".

Koska valitsen nyt kursseja pika-aikataululla, on pakko olla itsekin aika joustava. Periaatteena siis; mikä tahansa mitä opetetaan ranskaksi kelpaa. Kielen, ei sisällön vuoksi. Toivon tosiaan että tämän viikon jälkeen kaikki on selvää! Näin ollen helmikuulla alkaisi tiukka tahti monen uuden kurssin myötä.

Nyt olen siis Portossa, Portugalissa. Ensi viikolla tulen Suomeen mökkeilemään. Porto on kaunis! Mainita täältä pitää ainakin rasvainen ruoka (mm. Francesinha), upeita ja mahtavia kenkiä, kapeita ja mäkisiä katuja ja portviini. Joki halkoo kaupungin, sen ylittävistä silloista paikalliset ovat ylpeitä. Yes Porto! -hostelli oli täydellisen oikea valinta. Superystävällinen henkilökunta ja yhteisöllinen ilmapiiri asukkaiden kesken, täältä löytää heti seuraa muista reissaajista. Hugo respasta jaksaa kuittailla mulle siitä kuinka suomalaiset eivät ole olleet liian halukkaita auttamaan kriisissään rypevää Portugalia. Hyvässä hengessä tietenkin!

Vierailin kahvilassa nimeltä Majestic cafe. Täällä on saanut alkunsa kuuleman mukaan ensimmäinen Harry Potter -kirja. Upea paikka; flyygeli, ovimies ja ihanat teekupit! Näin upeita valokuvia valokuvamuseossa. Kävin läheisessä kaupungissa, jossa oli mahtava keskiaikainen tunnelma ja jossa Portugali on syntynyt. Porto on kiva kaupunki jossa kaikki on kävelymatkan päässä, sää vaihtuu minuutissa ja kengät, oi mitä kenkiä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti