Lukijat

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Suomen tuliaisia

Pariisilaiset ovat viime aikoina aivastelleet ilmansaasteita. Julkinen liikennekin oli jonkin aikaa kaikille ja kaikkialle ilmainen, jotta saasteita saataisiin vähennettyä, ja joku epäili ulkona urheilemisen turvallisuutta. Nyt näyttäisi jo siltä että saasteiden määrä on laskuun päin.

Itse olen aivastellut, hmm, anteeksi siis ahkeroinut, työ- ja koulukiireitä. Mihin menet aika, tarvitsen sinua!

Parisen viikkoa sitten sain nauttia ihanista ihmisistä ja hetkistä Suomessa. Oioi, mahtava ihana rakas kotimaa ja sen ihmiset!


Niin, oli siinä reissussa matkassa tai siis ohjelmassa pari amerikkalaistakin muuttujaa.


I want it that way.

Niin. Voiko tästä nyt sitten olla tykkäämättä?

Jyväskylän kevät.

Perheemme kakkiain...siis prinsessa <3.

Kun istut junassa kalpeana hiljaa ja toivot voivasi nukkua, jos se kanssamatkustaja sattuukin sillä kertaa olemaan sellainen satunnainen harvinaisuuss kun Itse Puheliaisuus, mikäs sen parempaa kuin että hän on myös Itse Ystävällisyys ja tarjoaa riutuneelle vieruskaverille aamupalaa. Ymmärsin, en kai sitten ollut kaikkein kauneimmillani sinä aamuna.
Takaisin Pariisiin. Viime aikoina olen tutustunut vähän erilaisiin ravintoympyröihin. Arkisesta saa helposti luksusta ja se on täällä ymmärretty. Varoitus, seuraa siis turistivinkkejä Pariisiin saapuville!

Filakia  tarjoaa kreikkalaisia leipiä ja upeaa asiakaspalvelua aivan Chateletin lähellä. Semi-sekoitus perinteistä kreikkalaista keittiötä ja katuruokaa, kruunattuna mahtavalla omppupiirakalla. Nam! Toinen vielä ehkä ihanampi tuttavuus on ollut Le kiosk Choux d'Enfer, eikä näkymä Eiffel-tornille haittaa yhtään!
Choux=kaali, MUTTA; samaa sanaa käytetään leivoksesta jota itse kutsuisin tuulihatuksi
Tämä "kiska" myy siis näitä tuulihattuja suolaisella tai makealla täytteellä, ja erikoisuutena yhden kuuluisimman leipurin, Christophe Michalakin tatsi taustatyössä. Kaikkea knoppititetoa sitä oppii kun vanhaksi elää. Meidän äiti vois tulla käymään ja opettaa samalla oman tuulihattutäytteensä reseptin, sopisi konseptiin loistavasti :).

Kirsikkana tämän ruokaekskursiokakun päällä Pierre Hermé ja Hermén leivokset (no anteeksi etten tuntenut nimeä aiemmin! sain pariisilaiselta kieron katseen ja naurun, kun kerroin että tämä on ihan uus tuttavuus. Ilmeisesti näitä Pariisin must know -juttuja..). Eli, kun tulette tänne niin käykää ostamassa Pierre Herméltä joku suklainen taideteos ja macaron-leivos. Siinä missä La Duréen macaronit on kuuluisia mutta perinteisiä, Pierre Hermé keksii yhdistää macaroneihinsa mitä mielenkiintoisempia makusekoituksia. Nam!

Ja tässä niitä kotoisia ravintoympyröitä, joita löytyy nyt mun Pariisin toimistostani. Kuinka hyvää, siis KUINKA HYVÄÄ!!
Mun viime aikojen aktiviteetteihin on kuulunut myös jotain sellaista, joka edellytti keltakuumerokotuksen ottamista. Hihii, en malta odottaa!!

3 kommenttia:

 1. Voi mikä matkustusnaapuri, eipä äkkiä taida tulla vastaan toista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, joo ei ole Suomessa eikä kyllä varmaan missään ihan jokapäiväistä :D

   Poista
 2. Ihanaa kun kävit! Ja toki voin tulla kouluttamaan Pariisin kuuluja leipureita ;) Alakuvan ruisleipäpaketti vähän hämmentää..

  VastaaPoista