Lukijat

keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Muumimukissa mustikkakeittoa

Nyt kun opinnäytetyö on lähetetty tarkastettavaksi plagioinnin varalta, voinee todeta että se on valmis. Eikö niin?  Olen myös palauttanut viimeisen koulutehtävän, ihan viimeisen. Se ei tietysti tarkoita vielä sitä että se olis mennyt hyväksytysti läpi mutta nyt on ainakin yritetty. Saa onnitella.

Niinpä blogin uudelleen henkiin herättely lienee vihdoin ajankohtaista.

Miksi siis mustikkakeittoa ja Muumeja? Koska olen juuri palannut edelliseltä Suomen visiitiltä. Ja koska ihana ystävä on hiljattain tuonut mulle muumimukin verran rakkautta (no taisi sitä olla vähän enemmänkin). Ja koska joulu on kohta täällä ja koska edellisen postauksen syksyiset lehtikuvat lenkkipolulta ei tunnu enää ajankohtaisilta kun jouluvalotkin on jo ilmestynyt katukuvaan ja koska joulu siis ennen kaikkea on jotain tosi suomalaista ja saa mut ajattelemaan Suomea ja koska haen kaukaa tätä aasinsiltaa. En minä sitä joulua meille suomalaisille halua omia mutta ollaanpa nyt aivan rehellisiä. Eihän sitä joulua osata missään muualla viettää oikein kuin Suomessa. Olenko vähän isänmaallinen ja provosoiva. Saa suivaantua. 

Mutta tein siis tänään sitä viimeistä koulutehtävää mustikkakeiton ja muumimukin ja karjalanpiirakoiden kanssa.

Mä halusin kuitenkin ennen joulun fiilistelyä näyttää palan mun ranskalaisesta loppukesän hetkestä joka oli mulle jotenkin erityinen, tällainen utelias ja kokeilunhaluinen ihminen kun olen. Olin etelässä käymässä - ja poimimassa oliiveja!Olipahan hauskaa kokeilla jotain näin perinteistä ja iankaikkisen vanhaa askaresta, jota edelleen maalla tehdään vuodesta toiseen. Sadonkeruun jälkeen oliivit säilötään ja syödään sellaisenaan (no, ei aivan sellaisenaan niitä ei voi syödä vaan vaatii ensin hieman käsittelyä) tai jatkojalostetaan öljyksi. Ennen sitä tietty nautitaan rankan duunin päälle ateria viinillä tahi jopa shampanjalla kruunattuna. Once again, 'got to love this country.

Ps. Nähtävästi muumimuki on vakiintunut käsite ja pienellä alkukirjaimella kirjoitettava yleisnimi. Opin jälleen jotain uutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti