Lukijat

tiistai 27. marraskuuta 2012

Huolettomuutta

Mitä on tapahtunut farkkutytölle, kun pyykkinarulla kuivuu hameita ja sukkahousuja? Onko pieni ranskatar minussa heräämässä? Koulussa aistii muuten bisnesmaailman, jotain muuta kuin kulttuurialan yksikössä aikanaan. En missään nimessä sano etteivätkö luovat alat ja liiketalous kuuluisi yhteen. Mutta täällä puetaan puku tai jakku päälle kun mennään pitämään esitelmää luokan eteen.

Heräsin keskiviikkoaamuna ajatellen että voi hitsin hitsi, olen lähdössä viikonloppuna Barcelonaan eikä mulla ole yhtään rahaa. Koskaan ennen en ole näin huoletta lähtenyt reissuun, tai elänyt elämääni muutenkaan vailla murhetta eilisestä tai huomisesta. Koskaan ennen en ole mennyt kouluun pitämään esitelmää yhtä huonosti valmistautuneena. Se siitä ranskattaresta..

Kiitos ranskalaisen pankkitilin, jonka saan ylittää ilman kuluja ja kiitos vaihtarin statuksen joka antaa paljon anteeksi, en murehdi näitä nyt. Yksi tavoite tälle reissulle oli oppia elämään hetkessä. Täällä en todella ole murehtinut turhia (tämän hetken suurinta päänvaivaa aiheuttavat ehkä muutaman joulukoristeeni sijoittelu huoneeseeni). Ihana tunne! Kunpa tämän saisin täältä mukaani kotiinviemisiksi.


Lauantaiaamun anivarhainen kone lennätti minut ja Carlan Espanjaan. Menossa oli vaalit, joilla oli suuri vaikutus Katalonian itsenäisyyteen ja Carlan oli päästävä kotiin äänestämään. Samaan syssyyn ehdittiin katsastaa kaupunkia muutenkin.

Kiihkeä poliittinen tilanne kuului puheissa ja näkyi katukuvassa. Katalonian lippuja oli ripustettu parvekkeille. Ensimmäinen päivä kului Carlan perheen luona maaseudulla, markkinoilla sekä Carlan ystävien kanssa illastaen. Paikallinen olutbaari myy myös Kopparbergiä! Ensimmäinen ihkaoikea päärynäsiideri pitkään aikaan.

Tänä viikonloppuna ei Barcelonan futisjoukkueella ollut kotipeliä. Sen sijaan menimme sunnuntaina katsomaan käsipalloa. Jälleen yksi astetta erikoisempi laji. Puolustuksessa saa ilmeisesti tehdä mitä vaan! Tämän jälkeen paella-lounas puutarhassa Espanjan auringon alla ja siesta. Illalla näin Barcelonan kaupungin. Sagrada familia ja katukuva tutustuttivat Gaudin luovaan arkkitehtuuriin. Vaalien tuloksia odotellessa kaiken maailman televisioyhtiöt virittivät kuvauskalustonsa aitiopaikalle. Tulos lupaa hyvää itsenäisyydelle, mutta ei ilmeisesti ollut kuitenkaan paras mahdollinen. Espanjalaisella, anteeksi katalonialaisella intohimolla höystetyt sepostukset tilanteesta eivät aina avaudu, mutta tilanne oli mielenkiintoista seurattavaa ulkopuolisenakin.

Pikavisiitti Barcelonaan päättyi maanantaina. Koulu teettää nyt enemmän töitä kuin aiemmin, ja sitä mukaa kasvaa myös tahto viettää aikani jotenkin ihan muuten kuin opiskellen. Seuraavaan esitelmääni valmistauduinkin ahkerana tyttönä menemällä tänään futismatsiin. AS Saint-Etienne vastaan Pariisi ei olisi enää jännittävämmäksi voinut mennä, mutta rankkareiden jälkeen saavutettu 5-4 voitto teki tästä jännityksestä arvoisensa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti