Lukijat

torstai 8. marraskuuta 2012

Onko pinnallisuuden huippu, jos peilaa itseään Louvren vitriineistä?


Vähän verbien taivuttelua ja matka voi alkaa

Viime viikolla loikkasin TGV:hen, ja tuossa tuokiossa olin Pariisissa. Sitä ennen olin luopunut tarkoista suunnitelmistani sekä vakaumuksestani matkustaa yksin. Mukaan kuvioon kun tuli ranskalainen ystäväni Alice, joka oli suuntaamassa kotiseudulleen Pariisiin samaan aikaan kuin minäkin. Tarjouksesta ei voinut kieltäytyä, kun luvassa oli paitsi kaupinkikierroksia paikallisen kanssa, myös majoitus pariisilaisessa kodissa. Voiko muuten olla upeampaa kotimatkaa, kuin Alicella? Aina mennessään kotiinsa, hän näkee junan ikkunasta paitsi Eiffel-tornin, myös Versaillen linnan. Siinä on luksusta.
Matkan alkuun tietenkin vähän haastetta ja jännitystä. Itse kun saavuin Pariisiin päivää ennen tukiverkkoani, sain kunnian viettää ensimmäisen päivän perheen muiden jäsenten kanssa. Takeltelevasta kielestä huolimatta aika kului rattoisasti. Alicen äidin kanssa kiersimme
 • Louvren
 • Notre Damen
 • Pont neuf'n
 • Kaupungintalon
 • Rakkauden sillan, jolle rakastavaiset kiinnittää lukkoja
 • Place de la Concorden
 • Jardin de Tuileries'n
 • Latin Quertersin
 • Jardin du Luxembourgin (oli mennyt kiinni, muuta näinpähän aidan takaa)
 • Senaatin
Plus ihania jokivarsimaisemia Seinen varrella ja joulukauppa, joka oli täynnä joulua!

Possupaistia tulollaanSeuraavana päivänä näin ensin asuntolan, joka oli pieni kopio Versaillesta noudattaen samaa arkkitehtuuria. Sen perään näin Versailles'n, ja onhan se huikea! Voipi sanoa, että Prinsessa Sandra on löytänyt linnansa (ja sen linnan puutarhan!). Hieman piti ihmetellä kuninkaan kapoista petiä, muuta selityksenä tälle oli se, ettei kuningas nukkunut maaten vaan istualtaan. Tämä oli merkiksi siitä, että heppu on vielä hengissä. Eikä kuningas ja kuningatar kuulemma kovin usein nukkunut samassa huoneessa.

Prinsessa syö nyt.

Aurinkokuninkaan varjossa

Puutarhassa
Tämän perään seurasi kaksi tiukkaa päivää nähtävyyksiä ja Pariisin tunnelmaa. Jaoin kroissantin varpusen kanssa Eiffel-tornin juurella. Join vin chaudia (kuumaa viiniä, joka aikalailla vastaa glögiä) Seinen rannalla. Kävin tapaamassa Morrisonia ja Piaffia, shoppailin ja tuhlasin rahaa huolettomammin kuin varmaan koskaan ennen, tunsin itseni boheemiksi Montmartressa, tunsin itseni pieneksi Sacre-Coeurin juurella, humalluin Hard Rock Cafessa, seilasin Seinen aalloilla, kuuntelin Haddawayta Riemukaaren edessä (totta, kuinka sattuikaan soimaan niin hyvä biisi!). Näin Pariisin vanhimman metroaseman ja vanhimman kahvilan. Löysin itseni Tour Montparnasselta ja St. Michelinin suihkulähteeltä, herkistyin Dianan muistomerkillä ja hullaannuin Champs-Elysèes'llä. Sieltä löytyy ehkä kaksi shoppailun ääripäätä, Louis Vuitton ja H&M. Arvatkaa vain, kummasta lähti jotain mukaani.
Pariisin matkaan sisältyi myös ranskalaiset kotibileet, illallinen pitkän kaavan mukaan naapurissa, des crepes à la restaurant, sammakoita ja etanoita. Itkuhan siinä meinasi tulla, kun piti nousta uudestaan junaan.

Niin, ja kyllä mä siellä Louvressa näin myös sen Mona Lisan.

3 kommenttia:

 1. Wau! Mun vinkeillä yksin olisit nähnyt Pariisista monta juttua, joita halusit, mutta täähän ny hakkaa mennen tullen ne asiat, joita mä ehdin viikossa kokea, vaikka aamuvarhaisesta pitkää päivää kierreltiin. Aivan hengästyy, kun lukee, miten paljon ehdit tehdä ja nähdä :) Aina kannattaa ottaa vastaan kutsut paikallisilta!

  äippä

  VastaaPoista
 2. moi! ajattelin vaan kertoa, että printtailin justiin tutkintohakemuslappuset ja aion nyt vihdoin valmistua :D voit sitten kotiin palattuasi painostaa mua siihen pääaineen vaihtoon jos en ihan niin pitkälle ole ehtinyt elämässä siihen mennessä ;)

  VastaaPoista
 3. Jep äiti, tuo reissu oli kyllä ehkä paras ikinä! Mä jo sanoin Emmalle ja Justukselle että ens kerralla mennään kimpassa :). Ja ilman sun vinkkejäs en varmaan ois osannut kysyä noita kaikkia paikkoja ;).

  Vau Hanna, mä oon tosi ilonen sun puolesta!! Nyt sit valmistujaisia;).. Otetaan sun papereille sit kun tuun kotiin! Ja mä niiin aion painostaa sua, en päästä sua helpolla,heh..

  VastaaPoista