Lukijat

tiistai 5. helmikuuta 2013

Tehotytöt

Yhtäkkiä toppatakki tuntuu liioittelulta. Saint-Etiennessä tuoksuu huhtikuu. Vai lieneekö kyseessä ennemmin mielentila, en osaa sanoa.

Palasin couscousin ja ranskan kielen pariin sunnuntaina. Tarkoitus oli viettää muutama tunti Pariisissa katsastaen Salvador Dali -näyttely Centre Pompidoussa. Oi miten kutkuttava ajatus! Väsy ja kiire saivat kuitenkin minut jättämään taiteilijaelämän tällä kertaa väliin ja järki voitti. Otin junan St. Etienneen päättäen että palaan vielä katsomaan tuon näyttelyn ennen sen päättymistä.

Tänään tehokaksikko Sandra&Carla näytti mallia tuottoisasta ajankäytöstä. Herätys klo 8, tiskien ja vatsalihastreenin jälkeen (TÄNÄ vuonna kesäksi kuntoon) suunta kohti pyykkitupaa. Siinä pesukoneen iloisesti hurratessa oli hyvä kerrata ranskan verbien taivutusta. Pyykit narulle ja nokka kohti koulua. Siinä tehokasta asiainhoitoa kv-asiain toimistossa, kunnes olikin aika juosta bussiin. Matka jatkui take-away pastat kainalossa kohti leffateatteria, jossa tällä kertaa vuorossa Blancanieves, espanjalainen tulkinta Lumikista. Carlan haaveet kuulla omaa kieltään eivät nyt toteutuneet, kyseessä kun olikin mustavalkoinen mykkäelokuva! Välitekstit ranskannettuna hyödytti sentään meidän kieltenopiskelua.

Yhdistetyn lounaan ja leffareissun jälkeen hain lipun lauantain futismatsiin. Sitten kyläilyä entisen kv-koordinaattorin luona, jolta meillä oli leffoja ja kirjoja lainassa. Loppupäivä opiskelua ja kuntosalia. Ai että, ei voitu kuin kehua itseämme!

Kummallakaan ei ollut tänään koulua tai muita virallisia velvoitteita, ainoastaan näitä itse itselle asetettuja.

Keinot ranskan omaksumiseen on siis tiedossa, ja suunnitelma laitettu täytäntöön:
  • ranskan tunnit koulussa, tottakai
  • muutkin kurssit ranskaksi, vaikkei nyt niin aihe kiinnosta niin ainakin kuullun ymmärtämisen kannalta passaa
  • leffoja, kirjoja, teatteria
  • omat ranskan oppikirjat, radio, tv5 netissä, itsekseen juttelu (ranskan opettajan vinkki!)... & Carlan kanssa puhutaan pelkästään ranskaa
Jos ei näillä keinoilla opi, niin vika on jossain muualla kuin motivaatiossa!

Tältä täällä näytti vielä tammikuun alussa, vaan ei enää :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti