Lukijat

sunnuntai 25. elokuuta 2013

Tuhat tarinaa

Hain kirjastokortin. Kirjakaupat saavat haaveilemaan tarinoista, mutta kannattaako niitä täältä ostaa matkalaukun täytteeksi. Kirjasto tuokoon ratkaisun tähän pulmaan.

Saint-Quentinin, joka on siis tämä kaupunginosa/kylä/alue, jossa asun, kirjastossahan niitä sitten on, ihan kolmessa kerroksessa. Ilmaisella kortilla saa lainata kirjoja ja lehtiä, sama oikeus cd:siin ja dvd:hin olisi maksanut 20€/vuosi. Kirjavalikoimaakin oli aika hyvin, mutta tuttuja kirjailijoita aika vähän, esim. Agatha Christietä ei yhtä ainutta teosta. Matti Rönkän (vai Röngän?) kirja 'Tappajan näköinen mies' sen sijaan löytyi. Kirjan käännetty nimi näkyy olevan 'Frontière blanche' (Valkoinen raja).

Kielten osastolta löytyikin sitten oppikirjoja ranskan opiskelijalle, ja kas kummaa, myös suomen opiskelijalle!

Myös turistiopas keskiyön auringon maahan löytyy valikoimasta. Mutta mitä ihmettä, se on jäänyt hyllyyn kun kaikki muut oppaat näyttäisi olevan lainassa??

Lastenosastolta tekee löytöjä. Pitäähän mun opetella edes askellajit ranskaksi jos ratsastustunnille aion.
Samana päivänä vierailin myös lauantaitorilla. Ai jestas miten ihania vaatteita ja ah, niin halvalla! Ja ei, en suostu uskomaan että näiden laatu olisi jotenkin heikompaa. Eihän näin ihanasta shoppailupaikasta yksinkertaisesti voi sanoa mitään pahaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti