Lukijat

torstai 17. lokakuuta 2013

Jalkkipalloa!

Huhheijaa, nyt se on takana! Mieletön tunnelma stadionilla ja hienoa jalkkipalloa. Lopputuloshan ei meitä miellytä mutta ei se paljon yllätäkään. Kivaa oli!

Todettakoon tähän väliin, taustatietoni tarkistaneena toimittajana, että ottelun päätyttyä Ranskan hyväksi 3-0, pääsi se näin ollen vuoden 2014 MM-kisojen toiselle karsintakierrokselle Suomen jatkaessa kenties kohti jotain ihan muuta.

Stade de France on huikea ja jalkapallo on parasta livenä. Kyllä pienikin suomalaisjoukko saa äänensä kuuluviin 60 000 ihmisen joukossa ja hei, muutamat pelaajat aukoivat suutaan Maamme-laulun aikana.

Pelin päälle muu seurue lähti jo viemään porukan nuorimmaisia unten maille ja minä jäin, sanotaanko vaikka verkostoitumaan vielä hetkeksi loungen puolelle. Siinä sitten hyvän tovin taidokkaita ja tyylikkäitä tarjoiluja ihailtuani lähdin käppäilemään. Stadion oli jäänyt muutaman sata metriä taka-alalle, kun totesin että suunta on väärä. Pysäytin satunnaisen ohikulkijan, jonka tuulitakin logosta tunnistinkin suomalaiseksi. Kaveri esittäytyi Palloliiton turvallisuuspäälliköksi ja omasi hyvinkin Stade de Francen ja lähitienoon kartan. Jampan nimi meni ohitse, mutta mukava heppu. Kartta kainaloon ja kohti metrotunnelia! Tuttu oli muuten nähnyt myös Arhinmäen metrossa. Ihmettelivät vähän sitä kuinka eri meininki on suomalais- ja ranskalaisministereillä; täkäläinen virkaveli ei kaiketi tuolla lailla uskaltautuisi rahvaan joukkoon. Ei julkisiin kulkupeleihin eikä etenkään farmarihousuissa. No, onhan täällä varmaan tiätty turvallisuusriskitkin eri luokkaa kuin Suomessa.


Ps. näihin futishehkutuksiin meikäläisen suusta ei kannata tottua, mutta sen kerran kun on paikan päällä maaottelua katsomassa niin hetkellisesti voi lajiin hurahtaa!

2 kommenttia: