Lukijat

keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Eblouié par la nuit

Ranskassa on menossa lomakausi. Suomen tavoin täälläkin jakautuu hiihtoloma kolmelle eri viikolle. Mun alueen lomaviikko on juur parhaillaan menossa. Jostain syystä loma ei kuitenkaan koske mun kouluani. Meni ja tiedä miksei. Enemmän haittaa on kuitenkin siitä että loma koskee mun kuntosaliani joka on kiinni tämän viikon. Kipittelen siis lenkkikamppeissa ylös ja alas Saint-Etiennen mäkisiä katuja tämän viikon.Otin viime viikolla yhteen juustohöylän kanssa. Tappioina ja sotakorvauksina jouduin luovuttamaan palan sormestani. Hauku vain draamaqueeniksi, niin ne tekivät täälläkin vaurion nähtyään ja kun kerroin että olisin soittanut itselleni ambulanssin jos olisin tiennyt numeron. MUTTA, tilanne oli vakava ja vähintäänkin koti-ikävän arvoinen. Nyt olen sitten hellästi hoivannut haavaani apteekin sedän ohjeiden mukaisesti. Kaikesta huolimatta on suuret mahdollisuudet, että sormi palautuu ennalleen.

Paikallinen asumistuki aiheuttaa päänvaivaa. Ranska maksaa tuntemattomin perustein valikoidun (tai arvotun?) summan edestä asumistukea myös vaihto-oppilaille. Summa vaihtelee meidän kaikkien kesken, eikä kansallisuus tai vuokran suuruus välttämättä suoranaisesti vaikuta tuen suuruuteen. Muutettuani tähän kalliimpaan asuntoon tukeani laskettiin. Samaan syssyyn sain myös krävöön liikaa maksetusta tuesta. Voisin esittää kysymyksen siitä, mikä tekee tästä summasta "liikaa" (käytännössä tuki on ihan olematon), mutta sen sijaan esitin kysymyksen "miksi, oi miksi maksaisin takaisin??". Selvitys on nyt kesken ja ennen kuin saan vedenpitävät perustelut krävöölle en aio maksaa. Tosin, sain loistavaa ja ystävällistä palvelua paikallisen KELAN/sossun/tms.:n toimistolla. Siitä jäi hyvä mieli.

Olen muuten kuullut usein kuinka ranskalainen yhteiskunta on täynnä byrokratiaa ja papereita papereiden perään. En kyllä ole tätä kokenut mitenkään vaivaksi. Lieneekö siitä, ettei meillä Suomessakaan monikaan asia onnistu ilman tuhatta eri lomaketta. Kyllähän meidänkin täytyy opintotuen ja vuokrasopparin vuoksi kiikuttaa jos jonkunnäköistä liitettä.Tällä hetkellä suurta iloa aiheuttavat opinnot täällä. Tämän lukukauden kursseihini sisältyy ranskaa, kestävää kehitystä, kirjanpitoa kahden kurssin edestä (uuiuiuii ystäväni numerot ja laskutoimitukset!) ja markkinointia. Lisäksi teen itsenäisesti tutkimusta Suomen ja Ranskan kulttuurieroista ja siitä mitä ongelmia/mahdollisuuksia liittyy meidän välisiin bisneksiin. Ai että mä olen liekeissä! Iltapuhteiksi luen englannin ja ranskankielisiä kirjoja ja artikkeleita aiheeseen liittyen ja olen ihan tohkeissani tästä aluevaltauksesta. Kuinka erilaisia voivatkaan olla Euroopan maat, puhumattakaan Aasian, Afrikan ja Etelä-Amerikan maista! Kuinka ihanaa todeta omia ennakkoluulojansa vääriksi! Tiesittekö, että Marokko on kulttuuriltaan paljon eurooppalaisempi kuin uskoisi? Pois kaikki ennakkoluulot arabeihin liittyen!

On tämä kulttuuri vaan kiinnostavaa.Uusi ranskalainen lempibiisi on löytynyt. Oioi mikä ääni. http://www.youtube.com/watch?v=KDcgOpUp2nc

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti