Lukijat

maanantai 9. syyskuuta 2013

Je suis en mesure de manger tous le chocolat

Kaiken hallitsemani sanavaraston on jo aika siirtyä passiivisesta aktiivisen käyttöön ja kuullun ymmärryksestä myös puheen tuottamiseen. Siispä tässä päivän fraasi;
être en mesure de... = pystyä tekemään jotain

Ja minähän pystyn, joten olkoon se samalla myös päivän mietelause.

Onni on kuntosali työpaikalla! Tänään se tuli sitten testattua, reisivatsapakarajumppaa ruokiksella. Samoissa toimistotiloissa työskentelevät kaksi suomalaista tuli samaan jumppaan. Ranskalainen "joustavuus" (mun mielestä tuo on niin mainio mielikuva ja positiivinen tapa ilmaista sitä mikä keskivertosuomalaiselle näyttäytyy epäjärjestelmällisyytenä) ilmoitti taas itsestään kun 40 minuutin lounasjumppa kestikin tunnin. Näin käy kuulemma usein. No onneksi ei ollut mihinkään kiire (tai no, ei ja ei mutta ei ainakaan mitään sovittua kellonaikaa) ja parempihan se näinpäin oli. Reissun alakertaan kruunasi sauna, jonka löysin salin perältä! Ei sillä että se olis päällä ollut, mutta kyllä sen joskus täytyy olla kun sellainen kerran siellä on. Seuraava missio on selvittää koska ja kenelle.

Viime viikolla tein poikkeuksellisesti töitä myös perjantaina, kun normaalisti työviikko on nelipäiväiinen. Siihen samaan syssyyn tein sitten viikonloppuna parin päivän messukeikan, joten itse asiassa viikko venyi 7 päivään. Suomalaiset messuvieraat toivoivat osastolleen ranskankielentaitoa ja minä pääsin hipelöimään sisustustavaroita. Viikonlopun aikana kirkastui neiti tradenomiopiskelijan mielessä ajatus opinnäytetyöstä. Sillä saattaa olla tai saattaa olla olematta mitään tekemistä sisustusmessujen kanssa. Katsotaan johtaako idea johonkin, tai katsotaan sitä ennen että keksinkö vielä jotain parempaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti