Lukijat

perjantai 29. marraskuuta 2013

Beajoulais nouveauta ja kuninkaan heppoja

Se on täällä! Nimittäin Beajoulais nouveau. Hehee, no en ole ranskalainen enkä ole tätä perinnettä vuodesta toiseen elänyt joten eipä se mulle ollut mikään kauan odotettu hetki. Mutta kuten joku on ehkä joskus väittänyt, mun on helppo innostua uusista asioista. Joten tottakai piti ottaa ilo irti siitä THE päivästä kun Beajoulais nouveau on virallisesti saatavilla. Nimittäin vuosittain marraskuun kolmas torstai.

Silloin sitä sitten olikin mainosta ja kylttiä ja posteria joka kuppilan ja kaupan ikkunassa ja akkunassa. Selvästi siis tosiaan tärkeä ja odotettu tapaus!

Minä kävin Suomi-Ranska osakunnan kanssa maistamassa lasillisen uutta tulokasta. Ja niin, myöhemmin selvisi vielä ettei kyseessä olekaan yksi ja sama viini, vaan niitä on useita. Oppia ikä kaikki.

Viime viikonloppuna kävin Versaillessa ja tällä kertaa en visiteerannut linnassa vaan kadun toisella puolella olevissa kuninkaallisissa talleissa. Maneesissa esitetään ratsastusnäytöksiä, joihin en ole turistioppaissa törmännyt. Eli vähän vahingossa hoksattu juttu mutta onneksi löytyi! Selostus on ranskaksi, mutta sitä ymmärtämättäkin tuo olis ollut hieno show joten suositellaan kaikille tänne tuleville heppatytöille, linnan historiasta kiinnostuneille ja kaikille muille jotka tykkää kauniista asioista. Koska tämä show oli upea! Ja taas piti miettiä omia ammatinvalintojaan; oliskohan mustakin sittenkin voinut tulla tuollainen ratsastava, miekkaileva ja laulava taiteilija? Vähän vaan lisäoppia vähän jokaisesta näistä lajista niin mulla olis ihan varmasti tosi upea ura Versaillen linnan kupeessa. Sitä odotellessa voikin sitten ihmetellä itsekseen että millä lihaksilla ratsastetaan noin hyvin, pidetään istunta kunnossa ja hevonen peräänannossa ja samaan aikaan lauletaan puhtaita stemmoja? Tätä minä vaan kysyn.

Ps.harmi kyllä siellä ei saanut ottaa kuvia. Täältä sitten siis, ja samoilla sivuilla näkyi olevan osoite jonne mun suositukset saa osoittaa kun laitan cv:tä menemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti