Lukijat

maanantai 1. lokakuuta 2012

Sveitsiläistä suklaataViime viikko tuntui olevan omistettu Sveitsille, ihan sattumalta.

Torstaina kipaisin yläkertaan Estherin luo. Meillä oli ladies night, ja tehtiin grillissä racletteja. Ateria piti sisällään sveitisläistä juustoa, perunoita ja hedelmiä. Kerroin etukäteen että mulla on tämä ongelma juustojen kanssa ja Esther lupasi, ettei ota henkilökohtaisesti jos en pysty syömään tätä sveitsiläistä erikoisuutta, jota hän niin etukäteen hehkutti ja ylpeänä meille tarjoili. Sula, kuuma raclettejuusto ja perunat oli kuitenkin lopulta ihan hyvää, ja aterian kruunasi sveitsiläinen suklaa!

Suomalainen ja intialainen lähti Geneveen.

Mukana oli myös jenkki joka lähti Geneveen tapaamaan veljeään. Jenkki kulki kuitenkin pääasiassa omia teitään, joten suomalainen ja intialainen liikkuivat keskenään.

Keskiviikkona Pooja rupesi suunnittelemaan reissua Geneveen, Sveitsiin. Torstaina päätin lähteä mukaan, joten ei muuta kuin junaliput ja hostelli tilaukseen. Matkaa tuonne Sveitsin ja Ranskan rajalla olevaan kaupunkiin on vain n. kolme tuntia junalla. Ennen matkaan lähtöä kuitenkin pari tärkeää tarkastusta matkaseurasta;
 1. Molemmat tykkää ruoasta eikä pysty toimimaan nälkäisenä.
 2. Molemmat tykkää nukkua aamulla pitkään.
 3. Kumpikaan ei halua stressata liian tarkoista suunnitelmista ja aikatauluista.
St. Etiennen juna-asemalta olisi saanut Arto Paasilinna matkalukemiseksi, ranskan kielellä tietenkin. En tunnistanut kirjojen nimiä, en ostanut. Sen sijaan mukaan lähti Carrien nuoruusvuodet, ranskaksi tietenkin.

Genevan symboli, 140m korkea suohkulähde

Luovaa ympäristötaidetta
Sateinen ja harmaa Geneve ei ehkä näyttänyt meille parhaita puoliaan, mutta kelpasi kuitenkin viikonlopun viettoon. Ensimmäistä kertaa majoituin hostellissa, jossa samassa huoneessa on muitakin. Jaoimme huoneen kreikkalaisten siskosten kanssa. Toisella oli opiskelut Sveitsissä alkamassa ja heillä oli kaksi päivää aikaa löytää tälle asunto.Järvellä

Tyttö ja joutsen, unessa molemmat?

Lauantaina suuntasimme ostoksille. Sveitsissä on kallista, mutta nyt oli alennuksia. Ostin siis superhienot kengät. Myöhemmin, kun palasimme kenkäkaupoilta kreikkalaiset vasta meikkailivat hostellilla ja valmistautuivat päivän asunnon metsästykseen. Siinä annos etelä-eurooppalaista huolettomuutta tälle murehtivalle pohjalaiselle.

Siellä ne on, Alpit! Spontaani reissu oli hyvä, mutta ensi kerralla otamme tarkemmin selvää matkakohteestamme: täältä olisi päässyt bussilla vuorille ja takaisin, kun olisimme olleet ajoissa hyppäämässä kyytiin.

Missä loppuu Alpit ja alkaa taivas?
Tutustuimme kaupunkiin lopulta veneretkellä järvellä sekä turistikierroksella vanhassa kaupungissa. Viikonlopun menu piti sisällään thaimaalaista (ei ihan mun lemppari tai sitten valinta oli huono), intialaista (festariruokaa!) sekä amerikkalaista (McDonald's). Viikonlopun huippuhetkiä oli kuulla yllättäen suomea. Intialaisessa ravintolassa oli suomalainen seurue jonka kanssa vaihdettujen sanojen jälkeen herkistyin ikävöimään kotiin. Taisin olla vähän tunteellinen..

Intialaisessa talo tarjosi "jälkkärit"

P.s. sveitsiläiset ylpeilevät suklaallaan, ja samaa tekevät belgialaiset, mutta ei kyllä ole Fazerin voittanutta.

4 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia :) Tulin tosi hyvälle tuulelle kun katsoin näitä! Mitä nuo "jälkkärit" sisälsi? Tuli mieleen heti Murcian kiinalainen ja niiden "jälkkäriviunat" ;)

  Terveisin,
  Jassu

  VastaaPoista
 2. Niin mullakin tuli mieleen, ihan kuule mietin meidän reissua tuolla :)!! Tuli hyvä mieli:). Ne lupasi tuoda "jotain" juomaa, ja odotin yhtä shottia, sen sijaan ne toikin neljä! Ja nuo kaikki oli ihan ylimakeita, mm. yksi maistui ruusuille ja toinen kardemummalle. Ja koska Pooja ei oikein piittaa juoda, johtunee sen kulttuurista niin vetelin nuo sitten yksin :)

  VastaaPoista
 3. Reipas Sannu! Eihän hyvää viinaa tietenkään kuulu jättää juomatta ;) Siellä se pieni Sannu valloittaa maailmaa <3

  VastaaPoista
 4. Kiitos Hanna <3! Juu ei toki sovi kieltäytyä vieraanvaraisuudesta ;).

  VastaaPoista