Lukijat

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Ensimmäinen Ranskan viikko paketissa


Löysimme asuntoon nettiyhteyden! Tosin, koska se on tuo kaupungin ilmainen langaton, se toimii miten sattuu ja koska sattuu. Edelleen odotamme maksullisen yhteyden avautumista, mutta onpahan nyt jonkunlainen yhteys.
Nyt myös blogin tekstien kommentointi onnistuu ilman kirjautumista mihinkään. Muutin kommentoinnin asetuksia.

Olin lupautunut lähtemään tänään Veran ja Estherin matkaan reissulle naapurikylään, Bessatiin. Oikeastaan luulin että kyseessä olisi ollut kansallispuisto tai sen tapainen, mutta paikan päällä odottikin vaellusmaastot. Ensi kerralla kuuntelen tarkemmin mihin olen lähdössä mukaan. Mutta eipä kokemus ollut huono ollenkaan, ja ainakin jotain totaalisen erilaista mitä olen kotona tottunut tekemään. Koska aikaa seuraavan ja ainoan bussin lähtöön takaisin oli 6 tuntia, päätimme valita pisimmän reitin. Kevyt 12km krapulalenkki!
Ei ole aakeeta eikä laakeeta.


Pieni pala taivasta Bessatissa.
Yllätyksekseni täältä löytyy kuusimetsää. Olin luullut että Keski-Euroopassa kaikki puut ovat lehtipuita. Havujen tuoksu toi mieleen joulun. Enää ei taida olla liian aikaista aloittaa joulun odotus? Matkan varrella vaihdoimme kokemuksia maidemme joulukalentereista. Lähempänä joulukuuta aloitan ranskalaisen kalenterin metsästyksen.


Reittikartta

Evästauolla
Lauantaina olin muiden kanssa ensimmäistä kertaa yökerhossa. Aiemmin olemme istuskelleet pubeissa ja terasseilla. Toistaiseksi ainoaan yökerhoon, jonka olemme täältä löytäneet, maksoi sisäänpääsy suolaiset 12€. Hintaan sisältyi onneksi yksi ilmainen juoma. Silti, aika paljon. Kivaa silti oli.


Ensimmäinen koulupäivä näyttää hyvältä; ei oppitunteja mulle. Maanantaina ei ala mikään niistä kursseista joita olin valinnut. Aikaa siis kierrellä kaupungilla ja etsiä vihdoin pesula. Yhden jo löysin, mutta se on kallis eikä se ole itsepalvelupesula. En aio maksaa siitä että joku muu pesee pyykkini, joten seuraavaan osoitteeseen siis!


Herra Heinäsirkka

Sisiliskon tapainen
HYI SAAKELI!!!

4 kommenttia:

 1. Voi ei :D Kun selasin heinäsirkan ja sisiliskon kuvaa, niin mietiin, että enää puuttuu käärme ja sietähän se tuli. Kiljaisin täällä, joten nyt naapurit Espoossa pohtii, että mitä tässä talossa tapahtuu ;)
  Krapulalenkki kuullostaa kivalta mutta ei 12km!! Apua :))
  Terv,
  Antsu

  VastaaPoista
 2. sopiva pikkulenkki :D mulla on reidessä terveisiä tallilta kun ötökkäherkkis fabe huitaisi takasella huolimattomasti ja täräytti päin. onneks lihakseen... pelkäsin että kotona tulee sanomista mut onneksi j on nähny parit ruhjeet joskus ja auttoi vaan :) aika kiva muuten toi kylpyamme ku pitäs yhdellä jalalla päästä suihkuun! no mulle tulee nyt hiljaisempi treeniviikko, toivottavasti ehdit kirjoitella jännää lukemista mulle :D

  VastaaPoista
 3. Sonja on kans lähdössä maailmalle. Sen reissua voi seurata: http://rtw-sonja.blogspot.fi/2012/09/two-weeks-left-whats-happening.html?spref=fb Niinku sille sanoin: lisää "kersoja" joiden edesottamuksia voi maailmalla seurata :)
  äiti

  VastaaPoista
 4. Jep, arvaa vaan Antsu kiljuinko niin että metsä raikuu kun tuo käärme meni ihan jalan vierestä :D!! Myöhemmin samalla reissulla sai säikähtää mm. kuollutta hiirtä mutta siitä en sit enää ottanut kuvaa ;).

  Mä koitan H olla ahkera kirjoittaja :). Varsinkin nyt kun nettiyhteys löytyy vähän helpommin niin on ihan kiva kirjotella. Välillä vaan miettii että onko se mikä on mulle täällä mielenkiintosta, mielenkiintosta kellekään muulle. Mutta, eipä tätä lue jos ei koe mielenkiintoiseksi.

  Pitääpä ottaa tuo Sonjan blogi ittelle ylös! Sen reissu tais alkaa tässä joskus lähiaikoina..

  VastaaPoista