Lukijat

maanantai 3. syyskuuta 2012

Kiinalaista yltiöystävällisyyttä

Vesivahinko estää pääsyni loppusijoituspaikkaani, ts. kämpille. Väliaikainen koti löytyy asuntolasta. Muutamaan neliöön mahtuu pieni keittiö, vessa ja parvi. Yllättävän viihtyisää, en valita.

Huoneeseen saadaan netti toimimaan, vesi juoksee ja sähkö kulkee. Minulle varatut astiat on kuitenkin siellä oikeassa asunnossa. Samalla käytävällä asuu neljä kiinalaista. Ensimmäinen tarjoutuu heti jakamaan keittovermeensä kanssani. Tarjous tarkoittaa käytännössä sitä, että tyttö kutsuu minut luokseen lounaalle, tarjoilee soosit ja systeemit ja lopulta vielä estää yritykseni tiskata.

Hetken päästä minä ja kiinalaiskvartetti suuntaamme ostoskeskukseen. Tytöt tarvitsevat ruokatarpeita, minä ne uudet korvikset. Eihän tätä väliaikaisen asunnon jääkaappia kannata täyttää, maitopurkki ja viinipullo saa riittää..

Viimeistään kaupan hyllyjen välissä vastaan tulee ensimmäinen kulttuuriero; kiinalaiset neuvovat, auttavat (pyytämättä), työntävät ostoskärryt ja ehdottelevat ostoksia aivan väsymykseen asti. Enkö tosiaan ostaisi jogurttia, riisiä tai pyykinpesuainetta? Kuinka kukaan jaksaa olla noin ystävällinen ja avulias? Ja kiinnostunut siitä mitä puhun? Keskustelu "soljuu" englannin ja ranskan sekoituksena ja kuulen kehut ja kiitokset moneen kertaan. Mutta, ihanaa tutustua ensimmäisiin ihmisiin, eikai tuollaisesta sovi valittaa!

3 kommenttia:

 1. no onpas siellä riittänyt jo kompastuksia heti alkuun! ehkä se tarkoittaa onnellista loppuaikaa kun kaikki karikot on alkumatkasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toivotaan niin :). Odotellaan täällä tällä hetkellä että päästään muuttamaan oikeaan asuntoon. Sitten vasta pääsee kunnolla asettumaan aloilleen :).

   Poista
 2. Jouhevan kuuloinen aloitus tälle matkalle kaiken kaikkiaan :D Paremmalla onnella eteenpäin... Viitsii, oot niin kansainvälinen että oikein kateeksi käy näillä lakeuksilla. *huoh*

  VastaaPoista